Provera!

Idag var det äntligen dags att börja med proveran. Provera är ett läkemedel som liknar kroppens egna progesteron som bildas i äggsrockarna efter ägglossning. Man kan alltså säga att nu när jag tar dessa (en tablett om dagen i 10 dagar) tror min kropp att jag har haft precis haft en ägglossning och förbereder kroppen för att få mens. Det sätter alltså igång en mens så att jag sedan kan börja med IVF, eftersom det inte kan göras förstän man är inne på andra eller tredje blödningsdagen. Eftersom jag sällan får en egen mens så tar jag alltså proveran, eftersom annars kan det ju ta hur lång tid som helst. Någon som har en normal cykel (men av andra skäl måste genomföra IVf) behöver kanske då inte ta provera eftersom mensen kommer ca en gång i månaden. För mig kan det ibland ta 3-6 månader. Så då lurar man alltså kroppen :) 
Efter de tio dagarna med proveran kommer mensen oftast inom en vecka har jag för mig. Men det är olika. Första gången jag tog dessa när jag skulle börja med letrozol så tog det ca en vecka. Andra gången tog det två veckor och sista gången kom den på den 9:de tabletten, dvs innan kuren ens var slut haha. Så det ska bli spännande och se när den kommer denna gång eftersom det har varit så olika. 
Jag tror jag inte fått några direkta biverkningar av denna. Mensen har jag för mig var lite lättare, ingen mensvärk (halleluja!) och inte så kraftig blödning. Men sist märkte jag inte att jag fick den (så opåverkad haha) så det gäller att nu ha på sig trosskydd, så det inskaffades idag! 


Har hört att det ska vara bra att dricka kokosvatten och Gatorade som ska innehålla mycker elektrolyter. Det ska göra att kroppen lättare tar upp vätska än vad vatten gör! Det är tydligen väldigt viktigt att hela tiden få i sig mycket vätska under en IVF, speciellt dagarna innan och efter äggutplocket. Men varför inte börja redan nu haha! Smakar bra! 



babymaybe.blogg.se

Hejsan! Jag kommer blogga om min och min sambos fertilitetsresa som officielt börjar 2014 med utredning på en av Sveriges bästa fertilitetsklinik!

RSS 2.0