Progesteron

Jag hade jätte ont i äggstockarna igår, superkonstigt! När jag låg på sidan fick jag ont i ena äggstocken och när jag vände mig om fick jag ont i andra hmm... Vart lite orolig för äggledarinflammation men har inte haft ont idag på det sättet. Har haft små huggningar och värk i livmodern. Konstigt tycker jag eftersom om jag skulle bli gravid denna gång så fäster ägget imorgon eller övermorgon (mest troligt). Ägget fäster oftast i livmodern ca 5-6 dagar efter ägglossning. Så det är ju inte det jag känner av. Undra om jag kan ha någon cysta eller något, men det borde väll läkaren ha sätt och sagt till om i så fall! 

Jag har också gjort något busigt haha! Jag tog krämen progesterall nu på kvällen, som jag hade kvar sedan jag och sambon försökte för något år sedan :) läkaren sa att jag inte behövde ta extra progesteron, men vad skadar det att testa en gång! Det är alltså ingen såndär bra som läkarna skriver ut, utan en som man kan beställa på internet, så den är nog inte lika effektfull. 
Hoppas att jag slipper alla jobbiga biverkningar. Men andledningen till att jag tar krämen är för att jag tror att mina progesteronnivåer inte är lika höga som de var förr. Har inga känningar alls i brösten. När man har ont i brösten efter ägglossning beror på de höga nivåerna av progesteron har jag läst. Så då måste jag väll ha lite brist kanske? Värt att testa och se och blir jag inte gravid så kanske det inte spelar någon roll :)


babymaybe.blogg.se

Hejsan! Jag kommer blogga om min och min sambos fertilitetsresa som officielt börjar 2014 med utredning på en av Sveriges bästa fertilitetsklinik!

RSS 2.0